Вочевидь, меню та напої, які назвав шеф-кухар, готувалися у потяг, яким політики їхали до Києва.
Про це ідеться у дописі ресторатора Євгена Клопотенка.
“Макрон, Туск, Стармер та Мерц. Цих вихідних українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо, як на мене, це важливий елемент дипломатії й промоції нас”, – написав шеф-кухар.
Він оприлюднив меню, яке готували у ресторанах для почесних і поважних гостей:
- Сирники з лекваром
- Пиріжки з яблуками
- Пиріжки з вишнями
- Качана каша
- Львівський сирник
- Борщ з печі
- Галушки
- Палюшки
- Голубці
- Буковинська начинка
Вина:
- Піно Нуар від «Бейкуш»
- Каберне Совіньйон від «Виноман»
- Аліберне від «Виноман»
- Артанія від «Бейкуш»
- Першотвір від «Біологіст»
Нагадаємо, 10 травня Київ зустрічав лідерів чотирьох європейських держав: президента Франції Еммануеля Макрона, ппрем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, прем’єр-міністрм Великої Британії Кіра Стармера та канцлера Німеччини Фрідріха Мерца.